Arrangementen

MuZIEum wandeling

Een interessante combinatie van een wandeling in het donker en een wandeling in het licht. In het MuZIEum leidt de blinde of slecht ziende gids u rond in het dagelijks leven van iemand die blind of slechtziend is. Bij de stadswandeling leidt de gids u, in het licht van de oudste stad van Nederland, door de eeuwen heen en u bezoekt enkele historische panden.

Wandeling ‘In en rond de Bastei’

Deze wandeling start en eindigt in De Bastei, een middeleeuwse verdedigingstoren en centrum voor natuur en cultuurhistorie. Onze gids leidt u rond door de gangen van de zestiende-eeuwse Statemakerstoren die in De Bastei is opgenomen. Ook gaan we het centrum van Nijmegen in en bezoeken enkele historische panden. Tijdens deze wandeling lopen we in feite door de geschiedenis van onze mooie oudste stad van Nederland.

Ommuring van Nijmegen.

Deze wandeling start en eindigt in de Bastei, een middeleeuwse verdedigingstoren en centrum voor natuur en cultuurhistorie. U wandelt met onze gids langs de voormalige route van de muren die tussen de 12de en 18de eeuw de inwoners van de stad beschermden tegen de aanvallen van zowel de Franse als de Spaanse troepen. Ook rovers en ander gespuis werd door deze muren buiten de stad gehouden. We zien middeleeuwse torens en we bezoeken een van deze torens. We vertellen de verhalen, die bij de torens en muren horen. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze infodesk. Tel. 06-53 24 86 94 op woensdag- en zaterdagmiddag  tussen 14.00 – 16.00 uur.  U kunt ook een mailtje sturen naar info@gildenijmegen.nl. Ukrijgt dan binnen 24 uur antwoord op uw vragen. En als u uw telefoonnummer doorgeeft wordt u altijd terug gebeld.

Activiteiten

We bieden momenteel 3 activiteiten aan in de categorie Arrangementen. Klik op de foto voor meer informatie en reserveren.