Stads- en natuurwandelingen en fietstochten.

Ongeveer 60 gidsen zijn beschikbaar om in en om Nijmegen groepen rond te leiden langs historische plekken, kunstwerken en natuurschoon. Met deskundig commentaar en anekdotes verrijken ze ieders kennis van de stad en het Rijk van Nijmegen. 

Beklimming van de St.Stevenstoren kunt u aanvragen via het formulier op deze website. Ook hiervoor geldt vanaf 4 personen en bij minder deelnemers betalen voor 4 personen. De openstellingtijden van de toren eindigen per 1 oktober en starten weer per 1 april. Boeken voor groepen kan t/m november en start weer in maart.  

De wekelijkse fietstochten starten iedere donderdag om 10.00 uur vanaf het Kelfkensbos.  

De wekelijkse wandelingen in de natuur starten elke dinsdagmiddag om 13.30 uur vanaf het station.  De wandelingen zijn geschikt voor alle leeftijden.

 De Romeinse Waterleiding Route, aangelegd voor de watervoorziening van het Romeinse Xe Legioen, is onderdeel van de Romeinse Limes die opgenomen is op de Werelderfgoedlijst van de Unesco.   Kijk voor meer informatie op de pagina van de Romeinse Waterleiding Route. 

Voor verdere details over de activiteiten vindt u meer informatie op de betreffende pagina's.

Voor vragen kunt u altijd terecht via: info@gildenijmegen.nl. Binnen 24 uur krijgt u antwoord op uw vraag.
Op woensdag- en zaterdagmiddag kunt u ook binnenlopen bij onze infodesk: Mariënburg 26. 

Taalvaardigheid

Conversatiegroepen.
Onder leiding van een gespreksleider komen de deelnemers aan deze groepen bij elkaar om samen, met ondersteuning van de gespreksleider, te leren praten in een andere taal. Er zijn conversatiegroepen in het Duits, Engels, Frans en Spaans. Bij zowel de Engelse als Spaanse gespreksgroepen zijn nog een paar stoelen beschikbaar. 
Kijk voor meer informatie op de betreffende pagina op deze website of stuur een mailtje naar info@gildenijmegen.nl.

Project Samenspraak
Voor veel nieuwe Nederlanders is het soms moeilijk om op een ontspannen manier het Nederlands en de Nederlandse cultuur te leren. Hiervoor hebben wij binnen ons project Samenspraak vrijwilligers; taalmaatjes die een-op-een met de nieuwe inwoner van onze stad en omgeving in gesprek gaan om op deze gemakkelijke manier het Nederlands te leren. Heb je belangstelling: stuur een mailtje naar: samenspraak@gildenijmegen.nl

Wat anderen zeggen...

“Wij hebben genoten van de stadswandeling onder leiding van René die, ondanks het weer toch een warme sfeer wist te creëren. ”

Esther

Wat anderen zeggen...

“Prettige ervaring met deze veel wetende, humoristische gids.”

Wendy

Wat anderen zeggen...

“Het was een leuke leerzame wandeling met een zeer prettige gids. Wij zijn erg tevreden.”

Moniek

Wat anderen zeggen...

“Het was een mooie wandeling en fijn dat Hans ons bij het restaurant kwam ophalen.”

Sander

Wat anderen zeggen...

“Koen: mijn ouders waren zeer enthousiast over de wandeling. De gids was leuk in de omgang en bracht ze op plekken waar ze geen weet van hadden. Dit terwijl mijn moeder uit Nijmegen komt. De verhalen waren ook boeiend. Kortom: complimenten voor jullie.”

Koen

Wat anderen zeggen...

“Hans had een prettige stem en de afspraak verliep heel fijn. Wij waren zeer tevreden en zeker aan te raden”

José