Stads- en natuurwandelingen en fietstochten.

Ongeveer 60 gidsen zijn beschikbaar om in en om Nijmegen groepen rond te leiden langs historische plekken, kunstwerken en natuurschoon. Met deskundig commentaar en anekdotes verrijken ze ieders kennis van de stad en het Rijk van Nijmegen. 

Beklimming van de St.Stevenstoren kunt u aanvragen via het formulier op deze website. Ook hiervoor geldt vanaf 4 personen en bij minder deelnemers betalen voor 4 personen. De openstellingtijden van de toren eindigen per 1 oktober en starten weer per 1 april. Boeken voor groepen kan t/m november en start weer in maart.  

De wekelijkse fietstochten starten t/m de maand oktober om 10.00 uur. Vanaf donderdag 3 november om 11.00 uur.

De wekelijkse wandelingen in de natuur starten elke dinsdagmiddag om 13.30 uur vanaf het station.  De wandelingen zijn geschikt voor alle leeftijden.  Vooraf aanmelden is niet nodig.

 De Romeinse Waterleiding Route, aangelegd voor de watervoorziening van het Romeinse Xe Legioen, is onderdeel van de Romeinse Limes die opgenomen is op de Werelderfgoedlijst van de Unesco.   Kijk voor meer informatie op de pagina van de Romeinse Waterleiding Route. 

Voor verdere details over de activiteiten vindt u meer informatie op de betreffende pagina's.

Voor vragen kunt u altijd terecht via: info@gildenijmegen.nl. Binnen 24 uur krijgt u antwoord op uw vraag.
Op woensdag- en zaterdagmiddag kunt u tussen 14.00 - 16.00 uur ook binnenlopen bij onze infodesk in de historische Mariënburgkapel. Mariënburg 26, Tel. 024-360 36 35.

Taalvaardigheid

Conversatiegroepen.
Onder leiding van een gespreksleider komen de deelnemers aan deze groepen bij elkaar om samen, met ondersteuning van de gespreksleider, te leren praten in een andere taal. Er zijn conversatiegroepen in het Duits, Engels, Frans en Spaans. Bij alle gespreksgroepen zijn nog een paar stoelen beschikbaar. 
Kijk voor meer informatie op de betreffende pagina op deze website of stuur een mailtje naar info@gildenijmegen.nl.

Project Samenspraak
Voor veel nieuwe Nederlanders is het soms moeilijk om op een ontspannen manier het Nederlands en de Nederlandse cultuur te leren. Hiervoor hebben wij binnen ons project Samenspraak vrijwilligers; taalmaatjes die een-op-een met de nieuwe inwoner van onze stad en omgeving in gesprek gaan om op deze gemakkelijke manier het Nederlands te leren. Heb je belangstelling?  Stuur een mailtje naar: samenspraak@gildenijmegen.nl

Wat anderen zeggen...

“Wij waren allemaal heel erg tevreden. Complimenten aan de gids.”

Harry

Wat anderen zeggen...

“Complimenten voor onze gids. Geweldig dat iemand zijn kennis over Nijmegen deelt. Wij hebben ervan genoten.”

Vanessa

Wat anderen zeggen...

“Het was een leuke en interessante beklimming van de St. Stevenstoren. De gids heeft kennis van zaken en wist dit op een leuke manier over te brengen. Dank!”

Thijs

Wat anderen zeggen...

“Een aanrader!”

H.P.

Wat anderen zeggen...

“”

Martin

Wat anderen zeggen...

“Het is onze tweede ervaring met een stadswandeling met het Gilde. We hebben er enorm van genoten en het was boeiend en verrassend. ”

Gerard

Wat anderen zeggen...

“Geen tips: gewoon een bevlogen gids zoals Rob voor de groep zetten. ”

Joop