Stads- en natuurwandelingen en fietstochten.

Ongeveer 60 gidsen zijn beschikbaar om in en om Nijmegen groepen rond te leiden langs historische plekken, kunstwerken en natuurschoon. Met deskundig commentaar en anekdotes verrijken ze ieders kennis van de stad en het Rijk van Nijmegen. 

Beklimming van de St.Stevenstoren kunt u aanvragen via het formulier op deze website. Ook hiervoor geldt vanaf 4 personen en bij minder deelnemers betalen voor 4 personen. De openstellingtijden van de toren eindigen per
1 oktober en starten weer per 1 april. Boeken voor groepen kan t/m november en start weer in maart.  

De wekelijkse fietstochten starten t/m de maand oktober om 10.00 uur. Vanaf  november om 11.00 uur.

De wekelijkse wandelingen in de natuur starten elke dinsdagmiddag om 13.30 uur vanaf het station.  De wandelingen zijn geschikt voor alle leeftijden.  Vooraf aanmelden is niet nodig. 

 De Romeinse Waterleiding Route, aangelegd voor de watervoorziening van het Romeinse Xe Legioen, is onderdeel van de Romeinse Limes die opgenomen is op de Werelderfgoedlijst van de Unesco.   Kijk voor meer informatie op de pagina van de Romeinse Waterleiding Route. 

Voor verdere details over de activiteiten vindt u meer informatie op de betreffende pagina's.

Voor vragen kunt u dagelijks terecht via: info@gildenijmegen.nl. Binnen 24 uur krijgt u antwoord op uw vraag.
Op woensdag- en zaterdagmiddag kunt u tussen 14.00 - 16.00 uur ook binnenlopen bij onze tijdelijke infodesk in het pand aan de Marikenstraat 40. Bellen met de infodesk kan ook tijdens de openingstijden op

tel.nr. 06-53248694

Laatste nieuws

Geen wandelingen op woensdag 29 maart 2023

Op woensdag 29 maart a.s. houden wij onze jaarlijkse Gildedag. De dag dat wij onze vrijwilligers in het zonnetje zetten. Om al onze vrijwilligers de m...

Bekijk het laatste nieuws

Taalvaardigheid

Conversatiegroepen.
Onder leiding van een gespreksleider komen de deelnemers aan deze groepen bij elkaar om samen, met ondersteuning van de gespreksleider, te leren praten in een andere taal. Er zijn conversatiegroepen in het Duits, Engels, Frans en Spaans. Bij alle gespreksgroepen zijn nog een paar stoelen beschikbaar. 
Kijk voor meer informatie op de betreffende pagina op deze website of stuur een mailtje naar info@gildenijmegen.nl.

Project Samenspraak
Voor veel nieuwe Nederlanders is het soms moeilijk om op een ontspannen manier het Nederlands en de Nederlandse cultuur te leren. Hiervoor hebben wij binnen ons project Samenspraak vrijwilligers; taalmaatjes die een-op-een met de nieuwe inwoner van onze stad en omgeving in gesprek gaan om op deze gemakkelijke manier het Nederlands te leren. Heb je belangstelling?  Stuur een mailtje naar: samenspraak@gildenijmegen.nl

Wat anderen zeggen...

“We vonden het superleuk en interessant. Ik ga in ieder geval nog eens een andere route doen met een van jullie gidsen. ”

Juul

Wat anderen zeggen...

“Prima gids. Wij kijken heel goed terug op de wandeling.”

Marion

Wat anderen zeggen...

“De rondleiding was op maat gemaakt en perfect georganiseerd naar onze wensen. ”

Karin

Wat anderen zeggen...

“Wij zijn erg blij met de rondleidingen. De leerlingen vonden het leuk en het enthousiasme werkte aanstekelijk. Wij willen iedereen bedanken die deze dag en de rondleidingen tot een succes hebben gemaakt. ”

Larisse