Meegaan met een wandeling in de natuur op dinsdagmiddag of deelnemen aan een fietstocht op donderdagochtend zijn zeker fijne activiteiten.

Elke woensdag- en zaterdagmiddag kunt u om 14.00 uur aansluiten bij een van onze historische stadswandelingen. Start om 14.00 uur bij de Mariënburgkapel. Vooraf aanmelden is bij deze wandelingen niet nodig. 

Een historische stadswandeling of een themawandeling op de dag en tijd die u wenst?  Wel heel graag uiterlijk twee weken en liefst nog iets eerder voor de gewenste datum de wandeling via onze website aanvragen. Onze gidsen zijn niet ingeroosterd op vaste dagen maar reageren op aanvragen via de mail.

De Romeinse Waterleiding Route kunt u in de periode van april t/m oktober elke eerste zaterdag van de maand met een gids gaan lopen. Wel graag van tevoren reserveren. Kijk voor meer informatie op de pagina van de Romeinse Waterleiding Route. 

Of beklim de St. Stevenstoren om te genieten van het prachtige uitzicht over de stad en de Betuwe. Kijk op de pagina van de St. Stevenstoren voor de reguliere openingstijden en de mogelijkheden om een beklimming te boeken buiten deze openingstijden. 

Hoe en wanneer kunt u ons bereiken:

  1. - alle dagen van de week via ons mailadres: info@gildenijmegen.nl. U krijgt binnen 24 uur bericht of wordt
       teruggebeld als u uw telefoonnummer vermeld.
  2. - op woensdag- en zaterdagmiddag tussen 14.00 - 16.00 uur telefonisch via onze informatiedesk: 
       
    tel. 06- 53 24 86 94. (zie onderstaand)
  3. - persoonlijk bij onze informatiedesk in de Mariënburgkapel op de bovenvermelde tijden.

 

 


 

 

 

Taalvaardigheid

Conversatiegroepen.
Onder leiding van een gespreksleider komen de deelnemers aan deze groepen bij elkaar om samen, met ondersteuning van de gespreksleider, te leren praten in een andere taal. Er zijn conversatiegroepen in het Duits, Engels, Frans en Spaans. Bij alle gespreksgroepen zijn nog een paar stoelen beschikbaar. 
Kijk voor meer informatie op de betreffende pagina op deze website of stuur een mailtje naar info@gildenijmegen.nl.

Project SamenSpraak
Voor veel nieuwe Nederlanders is het soms moeilijk om op een ontspannen manier het Nederlands en de Nederlandse cultuur te leren. Hiervoor hebben wij binnen ons project SamenSpraak vrijwilligers; taalmaatjes die een-op-een met de nieuwe inwoner van onze stad en omgeving in gesprek gaan om op deze gemakkelijke manier het Nederlands te leren. Heb je belangstelling, zowel als je een taalmaatje nodig hebt of om taalmaatje te worden?  Stuur een mailtje naar: samenspraak@gildenijmegen.nl

Wat anderen zeggen...

“De wandeling was helemaal goed. Duidelijk en naar wens verlopen. ”

Wim

Wat anderen zeggen...

“Het was werkelijk een feestje. Een gids die heel veel weet. Een mooie wandeling. Mooie verhalen die als vanzelf aan elkaar geregen werden. Scherpe cliff hangers enz. Heel veel dank!”

Anita

Wat anderen zeggen...

“Ga zo door. De link naar het heden (Oekraïne vooral( was mooi en op natuurlijke wijze vervlochten in het verhaal. ”

Jean