Stads- en natuurwandelingen & fietstochten

Ongeveer 60 gidsen zijn beschikbaar om in en om Nijmegen groepen rond te leiden langs historische plekken, kunstwerken en natuurschoon. Met deskundig commentaar en anekdotes verrijken ze ieders kennis van de stad en het Rijk van Nijmegen.

U kunt  deelnemen aan onze instapwandelingen op de woensdag- en zaterdagmiddag. Vooraf aanmelden is niet nodig. De wandelingen starten om 14.00 uur vanaf de Mariënburgkapel. 

Aanvragen voor stadswandelingen voor groepen vanaf 4 personen op de dag en tijd die u wenst kunt u indienen via deze website. Bij minder deelnemers betaalt u toch voor 4 personen. 
Beklimming van de St.Stevenstoren kunt u aanvragen via het formulier op deze website. Ook hiervoor geldt vanaf 4 personen en bij minder deelnemers betalen voor 4 personen.

De wekelijkse fietstochten starten iedere donderdag om 10.00 uur vanaf het Kelfkensbos. 

 De Romeinse Waterleiding Route, aangelegd voor de watervoorziening van het Romeinse Xe Legioen, is onderdeel van de Romeinse Limes die opgenomen is op de Werelderfgoedlijst van de Unesco.   Kijk voor meer informatie op de pagina van de Romeinse Waterleiding Route. 

Wandelingen in de natuur: de startdatum van deze wandelingen is, in verband met de corona voorschriften, nog niet bekend.  Zodra hierover meer bekend is kunt u dit lezen op deze pagina.

Voor alle activiteiten gelden de op dat moment voorgeschreven corona maatregelen. In ieder geval het houden van de 1,5 meter afstand en het dragen van een mondkapje als de 1,5 meter afstand niet gehouden kan worden (buiten niet nodig).

Voor vragen kunt u altijd terecht via: info@gildenijmegen.nl

Taalvaardigheid

Conversatiegroepen.
Onder leiding van een gespreksleider komen de deelnemers aan deze groepen bij elkaar om samen, met ondersteuning van de gespreksleider, te leren praten in een andere taal. Er zijn conversatiegroepen in het Duits, Engels, Frans en Spaans. Bij zowel de Engelse als Spaanse gespreksgroepen zijn nog een paar stoelen beschikbaar. 
Kijk voor meer informatie op de betreffende pagina op deze website of stuur een mailtje naar info@gildenijmegen.nl.

Project Samenspraak
Voor veel nieuwe Nederlanders is het soms moeilijk om op een ontspannen manier het Nederlands en de Nederlandse cultuur te leren. Hiervoor hebben wij binnen ons project Samenspraak vrijwilligers; taalmaatjes die een-op-een met de nieuwe inwoner van onze stad en omgeving in gesprek gaan om op deze gemakkelijke manier het Nederlands te leren. Heb je belangstelling: stuur een mailtje naar: samenspraak@gildenijmegen.nl

Wat anderen zeggen...

“Fantastische wandeling van 2 uur gehad in het oude centrum! Dank aan gids Hans voor de interessante tour en de keurige afhandeling.”

Kees

Wat anderen zeggen...

“Fantastische wandeling in de historische omgeving van de St.Stevenstoren. Prachtig uitzicht over een zonnig Nijmegen.”

Nienke