Over ons

Gilde Nijmegen

Wij zijn een 100%  vrijwilligersorganisatie.  De vrijwilligers zijn actief op diverse terreinen:  stadswandelingen en wandelingen in de omgeving van Nijmegen (in de natuur) fietstochten en taalvaardigheid.  Ons kantoor is gevestigd in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis, de Mariënburgkapel, Mariënburg 26 6511 PS in Nijmegen. Hier kun je op woensdag- en zaterdagmiddag tussen 14.00 - 16.00 uur binnenlopen bij onze informatiedesk voor meer informatie.
Dit kan ook telefonisch op dezelfde tijden: tel.nr. 06 - 53 24 86 94.

Stads- en natuurwandelingen en fietstochten

Ongeveer 60 gidsen zijn beschikbaar om in en om Nijmegen en omgeving groepen rond te leiden langs historische plekken, kunstwerken en natuurschoon. Met deskundig commentaar en anekdotes verrijken ze ieders kennis van de stad en het Rijk van Nijmegen.

Beklimming van de St. Stevenstoren.
Tijdens de maanden april t/m oktober is de toren enkele keren per week toegankelijk voor belangstellenden. Ook is het mogelijk om voor groepen vanaf 4 personen een rondleiding met gids te boeken op andere dagen/tijden.

Taalvaardigheid

Voor Nederlanders die beter willen leren te spreken in een buitenlandse taal  zijn er conversatiegroepen. Voor nieuwe Nederlanders hebben wij één-op-één begeleiders, onze taalmaatjes,  Zij helpen u op een ontspannen manier het Nederlands beter te leren spreken en ze laten u kennis maken met de Nederlandse cultuur.


Wilt u meer informatie over een of meerdere van onze activiteiten?  Stuur dan een mailtje naar: info@gildenijmegen.nl. U krijgt altijd binnen 24 uur een reactie.