Over ons

Stichting Gilde Nijmegen

Wij zijn een 100%  vrijwilligersorganisatie.  Onze vrijwilligers zijn actief op diverse terreinen:  stadswandelingen en wandelingen in de omgeving van Nijmegen (in de natuur) fietstochten en taalvaardigheid.  
Ons kantoor is gevestigd in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis, de Mariënburgkapel, Mariënburg 26 6511 PS in Nijmegen. Hier kunt u op woensdag- en zaterdagmiddag tussen 14.00 - 16.00 uur binnenlopen bij onze informatiedesk voor meer informatie. Dit kan ook telefonisch op dezelfde tijden: tel.nr. 06 - 53 24 86 94.

Stads- en natuurwandelingen en fietstochten

Ongeveer 60 gidsen zijn beschikbaar om in en om Nijmegen en omgeving groepen rond te leiden langs historische plekken, kunstwerken en natuurschoon. Met deskundig commentaar en anekdotes verrijken ze ieders kennis van de stad en het Rijk van Nijmegen.

Beklimming van de St. Stevenstoren.
Tijdens de maanden april t/m oktober is de toren enkele keren per week toegankelijk voor belangstellenden. Ook is het mogelijk om voor groepen vanaf 4 personen een rondleiding met gids te boeken op andere dagen/tijden. Kijk op de pagina van de St. Stevenstoren voor meer informatie. 

Taalvaardigheid

Voor Nederlanders die beter willen leren spreken in een buitenlandse taal  zijn er conversatiegroepen. Voor nieuwe Nederlanders hebben wij één-op-één begeleiders, de taalmaatjes van ons project SamenSpraak.  Zij helpen u op een ontspannen manier het Nederlands beter te leren spreken en ze laten u kennis maken met de Nederlandse cultuur.

Wilt u meer informatie over een of meerdere van onze activiteiten?  Stuur dan een mailtje naar: info@gildenijmegen.nl. U krijgt altijd binnen 24 uur een reactie.