Over ons

Gilde Nijmegen

Wij zijn een 100%  vrijwilligersorganisatie.  De vrijwilligers zijn actief op diverse terreinen:  stads- en natuurwandelingen, fietstochten en taalvaardigheid.  Ons kantoor is gevestigd in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis, de Mariënburgkapel, Mariënburg 26 6511 PS in Nijmegen.

Stads- en natuurwandelingen en fietstochten

Ongeveer 60 gidsen zijn beschikbaar om in en om Nijmegen en omgeving groepen rond te leiden langs historische plekken, kunstwerken en natuurschoon. Met deskundig commentaar en anekdotes verrijken ze ieders kennis van de stad en het Rijk van Nijmegen.

Taalvaardigheid

Voor Nederlanders die beter willen leren te spreken in een buitenlandse taal  zijn er conversatiegroepen. Voor nieuwe Nederlanders hebben wij  één-op-één begeleiders, onze taalmaatjes,  Zij helpen u op een ontspannen manier het Nederlands beter te leren spreken en ze laten u kennis maken met de Nederlandse cultuur.
Wilt u meer informatie over een of meerdere van onze activiteiten?  Stuur dan een mailtje naar: info@gildenijmegen.nl. U krijgt altijd binnen 24 uur een reactie.