Nieuws

Wandeling "Wederopbouw van Nijmegen 1945-1965"
Tijdens de tentoonstelling: "Kijk Omhoog, Kijk Vooruit" over de wederopbouw van het centrum van Nijmegen, staat in de Passage Molenpoort tot 21 november 2021. U kunt u op dinsdag- en zondagmiddag deelnemen aan een stadswandeling met dit thema. De wandeling vertelt het verhaal van een stad die herrijst uit de puinhopen van de oorlog en haar centrum in een relatief korte tijd herbouwt. 
De wandeling start om 14.00 uur vanaf de Canisiuskerk aan de Molenstraat.
Vooraf reserveren is niet nodig: deelname kost 5 euro p.p.


Conversatiegroepen.
Bij zowel de Duitse, de Engelse en de Spaanse conversatiegroepen is nog plaats. Heb je belangstelling om op een ontspannen manier, samen met anderen, beter in een van deze talen te leren praten: kijk dan op onze pagina over de conversatiegroepen. Wil je graag eerst meer informatie: stuur dan een mailtje naar info@gildenijmegen.nl of bel met 024-3551084.

Stadswandelingen.
Elke woensdag- en zaterdagmiddag om 14.00 uur kunt u deelnemen aan onze instapwandeling. Aanmelden vooraf is niet nodig. Start van de wandeling is bij de Mariënburgkapel. De wandelingen op aanvraag voor uw groep familie, vrienden en/of collega's kan ook weer via de betreffende pagina's op onze website.

De St. Stevenstoren is  open voor beklimming op de reguliere tijden. Kijk hiervoor op de pagina van de
St. Stevenstoren. Aanvragen voor beklimming buiten de vastgestelde tijden kunt u indienen via de pagina van de St.Stevenstoren op deze website.


Fietstochten
Elke donderdagochtend om 10.00 uur vanaf het Kelfkensbos, voor de ingang van Museum Het Valkhof. Kijk voor meer informatie op de pagina: fietstochten

Romeinse Waterleiding Route
De wandeling langs de Romeinse Waterleiding route wordt verzorgd op elke eerste zaterdag van de maand in de maanden maart t/m oktober. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Buiten deze maanden kunt u een wandeling aanvragen voor groepen vanaf 4 personen. Bij minder dan 4 deelnemers moet u toch voor 4 deelnemers betalen.

Wandelingen in de natuur.
Onduidelijk is nog wanneer deze wandelingen van start kunnen gaan. In verband met de corona voorschriften én het feit dat veel van de deelnemers en gidsen op gevorderde leeftijd zijn, zijn wij hiermee extra voorzichtig. Wij hopen daarbij op uw begrip.