Over deze activiteit

Ontdek de Rembrandts van de middeleeuwen!

Aan de Burchtstraat vind je een van de spannendste en best verborgen verhalen van Nijmegen.

Hier werkten rond 1400 Herman, Paul en Johan van Lymborch. De drie broers zijn de grondleggers van de Nederlandse schilderkunst. Ze waren hun tijd ver vooruit. Hun realistische afbeeldingen van kastelen, edelen en boeren bepalen nog steeds ons beeld van de middeleeuwen.

De afbeeldingen van de Gebroeders Van Lymborch zijn wereldberoemd, maar hun naam bleef lang verborgen. Ze maakten een bliksemcarrière aan het Franse hof en werden rijkelijk beloond, maar stierven alle drie op jonge leeftijd aan de zwarte dood, de grootste pandemie uit de geschiedenis.

Nergens ter wereld zie je zoveel van hun werk bij elkaar als aan de Nijmeegse Burchtstraat, precies op de plek van hun oorspronkelijke familie-atelier. Het betoverende blauw en het glanzende goud heeft na ruim 6oo jaar niets van zijn kracht verloren.

In museum het Gebroeders Van Lymborch Huis nemen we je mee in het spannende verhaal van Herman, Paul en Johan van Lymborch. Geniet van hun kunst en beleef de geschiedenis in de kelder van hun 14e-eeuwse atelier.

Deze wandeling is combinatie van een wandeling en een bezoek aan de kelders van het Gebroeders van Lymborch huis. Ieder van een uur en in totaal twee uur.  

Praktische informatie

Startpunt

Huis van de Gebroeders van Lymborch

Eindpunt

Huis van de Gebroeders van Lymborch

Tijdsduur

De activiteit duurt 2 uur: 1 uur rondleiding en 1 uur wandeling

Kosten

€ 10.00 p.p. t/m 6 jaar gratis en t/m 12 jaar € 4,-

Reserveren

De wandeling is  het hele jaar door aan te vragen voor groepen vanaf 4 personen. Bij minder deelnemers moet er toch voor 4 personen betaald worden. 

Reserveer voor groep