Over deze activiteit

Deze wandelingen, in de vorm van een PowerPoint presentatie, met uitleg door een stadsgids, verzorgen wij voor u op een door u gekozen locatie. Bijzonder geschikt voor scholen, verenigingen en verzorgingshuizen.

Er zijn zeven virtuele wandelingen beschikbaar

Nijmegen rond 1875
Nijmegen is nog de vestingstad met stadsmuren en poorten. Nadeel hiervan is het gebrek aan leefruimte voor de inwoners.

Nijmegen in de jaren dertig van de vorige eeuw
De stad voor de Tweede Wereldoorlog in haar volle glorie. Tot aan de Tweede Wereldoorlog was het centrum van Nijmegen een stad met smalle, volle straten en mooie panden. De vernielingen tijdens de Tweede  Wereldoorlog hebben hier jammerlijk een einde aan gemaakt.

Het bombardement op 22 februari 1945
Beelden van de stad voor en na de verwoesting door het bombardement, uitgevoerd door de Geallieerden. Een vergissing?
Zie de beelden en luister naar de verhalen van de gids.

Bevrijding van Nijmegen: Operatie Market Garden
De geallieerde soldaten bevolken de stad: de burgers maken een moeilijke tijd door omdat Nijmegen frontstad is van september 1944 t/m februari 1945. Een moeilijke of toch ook een mooie tijd?

Parken in Nijmegen
De Nijmegenaren kennen het Kronenburgerpark, het Hunnerpark. Maar er zijn veel meer parken in Nijmegen, vrijwel in elke wijk is een mooi park. De gids laat ze u zien.

Nijmegen Nu
Wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog en ontwikkelingen van de laatste decennia. Na de vernielingen is de stad uit haar as herrezen. Het stadscentrum kreeg nieuw elan en met veel bijzondere architectuur is de oudste stad van Nederland weer bijzonder mooi.

De Waal en Spiegelwaal
Beelden van de Waal en haar nevengeul in al haar glorie. De Waal is al eeuwen een zegen en gelijktijdig een plaag voor Nijmegen. Daarom is besloten de Waal een nevengeul te geven waar ze, tijdens de hoogwaterperioden, haar overtollige water in kwijt kan. Uitleg van het hoe en waarom van dit waterbouwkundig megaproject.

Praktische informatie

Startpunt

Op door u gekozen locatie

Tijdsduur

Ongeveer twee uur, inclusief een pauze

Kosten

€ 30,00 per keer

Reserveren

Voor de presentatie is er altijd overleg met de gids die de presentatie gaat verzorgen. Zo is het mogelijk om tegemoet te komen aan wensen en of bijzonderheden.

Reserveer voor groep