Romeinse Waterleiding Route

De Romeinse Limes geplaatst op de werelderfgoedlijst van de Unesco.

Onze mooie oudste stad van Nederland is gesticht door de Romeinen. Om het 10x legioen van het leger van water te voorzien hebben de Romeinen een aquaduct gegraven waarlangs de resten hiervan u kunt wandelen met een gids. 
De Limes, waarvan deze waterleidingroute onderdeel uitmaakt, is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van de Unesco.

Deze pittige wandeling start om 13.00 uur in Berg en Dal bij het Prieel van Hotel Val Monte en eindigt op de Hunnerberg in Nijmegen. De route gaat door het Kerstendal in Water Meerwijk en via het Louisedal naar Museum Oriëntalis. Hier wordt een kleine pauze gehouden. We vervolgen de route door het Mariënbosch en eindigen op het terrein van de voormalige “Castra”(legerplaats) van het Romeinse Xe Legioen. 

De prijs van deze wandelingen is 5 euro p.p.  Vanaf april verzorgen wij deze wandelingen op elke eerste zaterdag van de maand. Vooraf aanmelden is noodzakelijk via: aanmeldenrwr@gildenijmegen.nl. De wandeling is het hele jaar door ook op aanvraag mogelijk voor groepen van minimaal 4 personen.  Bij minder deelnemers moet u toch voor 4 personen betalen.  Vul hiervoor het aanvraagformulier in op de website.
 

 

 

Activiteiten

We bieden momenteel 1 activiteit aan in de categorie Romeinse Waterleiding Route. Klik op de foto voor meer informatie en reserveren.