Romeinse Waterleiding Route

De Romeinse Limes geplaatst op de werelderfgoedlijst van de Unesco.

Onze mooie oudste stad van Nederland is gesticht door de Romeinen. Hoewel er niet veel resten van over zijn gebleven kunt u wel, onder leiding van een gids, wandelen langs de waterleiding route die de Romeinen hebben aangelegd voor het 10e legioen dat verbleef op de Hunnerberg.
De pittige wandeling start om 13.00 uur in Berg en Dal bij het Prieel van Hotel Val Monte en eindigt op de Hunnerberg in Nijmegen. De route gaat door het Kerstendal in Water Meerwijk en via het Louisedal naar het Museum Oriëntalis. Hier wordt een kleine pauze gehouden in de Romeinse herberg. We vervolgen de route door het Mariënbosch en eindigen op het terrein van de voormalige “Castra”(legerplaats) van het Romeinse Xe Legioen.
Deze wandeling wordt verzorgd op op elke eerste zaterdag van de maand in de maanden april t/m oktober.
Aanmelden is noodzakelijk en kan via de pagina op onze website.

De prijs van deze wandelingen is 5 euro p.p.  U kunt de wandeling ook aanvragen op de dag en tijd die u wenst voor groepen vanaf 4 personen. Bij minder deelnemers moet u toch voor 4 personen betalen.  Vul hiervoor het aanvraagformulier in op de website.
 

 

 

Activiteiten

We bieden momenteel 1 activiteit aan in de categorie Romeinse Waterleiding Route. Klik op de foto voor meer informatie en reserveren.