Dutch
German
English
Volg ons ook op:

Nieuwsberichten

Stadswandeling "Nijmegen en het Hertogdom Gelre"

In de periode van 9 juni t/m 18 augustus verzorgen onze gidsen iedere zaterdag een speciale wandeling. Deze wandeling start om 13.00 uur bij de balie in de St. Stevenskerk. Deelname kost 1 euro p.p. en vooraf aanmelden is niet nodig. Zie voor de data onderstaand.

Thema van de wandeling is de relatie tussen Nijmegen en het hertogdom Gelre. Vast onderdeel van de wandeling is een bezoek aan de St. Stevenskerk. Daarna wordt de wandeling voortgezet met een stadswandeling naar het Valkhof of met een beklimming van de St. Stevenstoren.

Kerk en wandeling: 9 juni, 23 juni, 7 juli, 28 juli, 11 augustus
Kerk en beklimming toren: 16 juni, 30 juni, 21 juli, 4 augustus, 18 augustus


Taalmaatjes gevraagd.

Heeft  u wat vrije tijd over en vindt u het leuk om met mensen om te gaan en nieuwe culturen te ontdekken? Dan bent u waarschijnlijk een van onze toekomstige taalmaatjes. Onze taalmaatjes gaan een-op-een in gesprek met Anderstalige bewoners van onze stad. Op een ontspannen manier leren deze nieuwe bewoners  onze taal en de Nederlandse cultuur. Tijd en frequentie spreekt u af met uw toekomstige maatje.
Heeft u belangstelling? Neem dan contact op met onze helpdesk op maandag- of donderdagmiddag tussen 14.00 - 16.00 uur. Tel. 024-3603635. U kunt ook het contactformulier op onze website invullen.

Kelders onder het stadhuis zijn weer open voor publiek

Met ingang van woensdag 2 mei a.s. zijn de kelders onder het stadhuis weer regelmatig toegankelijk voor belangstellenden. Van 14.00 - 17.00 uur leiden gidsen van ons Gilde u rond door deze martelkelders en vertellen u de verhalen van wat zich hier in de Middeleeuwen heeft afgespeeld. De rondleidingen duren 1/2 uur, de laatste rondleiding is om 16.30 uur. Toegang is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig.

De kelders zijn vanaf a.s. woensdag geopend op de onderstaande data:

Telkens op woensdag van 14.00 - 17.00 uur:
16 mei, 6 en 20 juni, 4 juli, 1 en 15 augustus, 5 en 19 september